петак, 27. новембар 2015.

Projekcija: Alice in Borderland OVAAlice in Borderland OVA
Vrsta: OVA
Prevodi kompletirani: Da.
Broj epizoda: 3
Žanr: Akcija, Šonen, Psihološki, Preživljavanje, Drama, Triler
Studio: Silver Link
Godina: 2014


Opis:
Priča prati srednjoškolca Arisa (Alisa) koji zajedno sa svojim prijateljima iznenada biva prebačen u alternativni nepoznati svet. Tamo je primoran da sa drugim ljudima igra razne igre do smrti.

Prevod: Vladislava Vitić_Hacumomo
Obrada: Yuspawn

ŠTA: Projekcija: Alice in Borderland OVA
KAD: utorak 01.12.2015. od 19h
GDE: Tribinska sala Doma omladine Beograda
KOLIO: Ulaz besplatan

недеља, 22. новембар 2015.

SoA - Black And White Party 2015

SoA -  Black And White Party 2015Već tradiiconalno odrgnizujemo Black And White žurku. Ovoga puta se đuska u subotu, na već poznatom mestu  Les Enfants Terribles - Grozna Deca (ex Vukova Akademija AKA ex Underworld).
Početak žurke je zakazan za 19:30h. Oblačimo se u crno/belo varijante. Na ulazu će vas čekati mejdice.

Za muziku će, kao i uvek, biti zadužen DJ Haseo, a muzičke želje možete da postavite na događaju na facebook-u. I dalje važi staro pravilo, jedna osoba može da postavi najviše pet želja.


Cena karte je 200 din i deo novca odlazi u fond za #CCSakurabana.

ŠTA: SoA -  Black And White Party 2015
KADA: subota 28.11.2015.
VREME: 19:30h
GDE: Les Enfants Terribles - Grozna Deca (ex Vukova Akademija AKA ex Underworld) Ruzveltova 1, TC Metro
KOLIKO: 200din.

Beokon 2015 Powered by Sakurabana FotografijePrvi Beokon na čijoj je organizaciji radilo udruženje Sakurabana u saradnji sa Lazarom Komarčićem i Domom omladine Beograda je uspešno završeno. Dva dana prepuna programa su prošla bez mnogo problema. Sa strane organizacije je primećeno da smo u publici imali ogroman broj nove publike, posebno starije populacije od uobičajenog na našim događajima. Iskustva od prvog Beokona ćemo iskoristiti za poboljšanje realizacije za sledeći put.
Sada možete pogledati fotografije sa događaja za koje su zaduženi fotografi: Bojan Vasiljević, Marija Miletić i Kristina Stojković.


петак, 06. новембар 2015.

Kosplej radionica (utorak, 10.11.2015)Posle uvodnog predavanja, prelazimo na detaljnu diskusiju tema koje smo pominjali.
Prva na listi, naravno, jeste filozofija odabira lika, šta znači poznavati lika, kako smo mi to radile, do's and dont's, nailing it and regretting.
Uz ovo neizostavno ide i priča o typecastingu, zašto je dobro pratiti ga, šta znači i dokle to ide, povezano sa kontroverzama kospleja - odabirom lika izvan svoje građe, pola, rase, i prilagođavanje religijskoj osnovi.
Takođe, govorićemo o problematici odnosa sa publikom i kako ljudi sve ovo doživljavaju što uživo, dok se kostimi i performansi predstavljaju pred njima, što preko interneta, mesta koje je najveće mesto prikazivanja kospleja i svih njegovih pratećih sadržaja.

Radionica se održava u tribinskoj sali Doma Omladine, u utorak, od 19 sati. Vidimo se!! :)

FB event: https://www.facebook.com/events/732417850236038/

уторак, 03. новембар 2015.

BeoKon 2015: Program

BEOKON 2015


14-15.11.2015.


BeoKon je zamišljen kao mesto za proslavljanje SVIH fandoma – filmova, knjiga, strip serijala, video igara, TV serija, kultnih autora, manje ili više opskurnih subkultura i svega drugog bitnog u svetu naučne, epske i urbane fantastike, odnosno gikovštine kao takve. BeoKon je događaj koji će Beogradu konačno pružiti priliku da pod jednim krovom okupi sve znamenite franšize alternativne pop-kulture (koja se odavno više ne može smatrati toliko „alternativnom“), i koji će, nadamo se, vremenom izrasti u ozbiljnu regionalnu konvenciju zbog koje će mnogi želeti da doputuju u naš grad.

Prvi BeoKon organizovan je ranih 1980-tih, kao čedo Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“. Služio je kao platforma tadašnje gikovske scene u Beogradu i bivšoj Jugoslaviji, i domaćoj publici predstavio je mnoge nove naslove i zanimljive goste. Tokom devedesetih, kao i previše toga u našoj zemlji, i BeoKon je zamro. „Lazar Komarčić“ se u dve'iljaditim potrudio da konvenciju revitalizuje, što je u trenutku kad u Srbiji fandomi tek počinju da se formiraju bio veliki posao, naročito jer je trebalo održati i kvalitet redovnog nedeljnog programa. Sa dolaskom Sakurabane na konvencijsku scenu za BeoKon se u „Komarčiću“ lagano spuštao interes, i festival se od konvencije prešaltao na formu žanrovskog filmskog festivala, koji se održava u aprilu u Kinoteci.

Sakurabani je stoga posebno zadovoljstvo što joj je povereno da iz pepela podigne prvu domaću konvenciju kao brend. Nastavićemo organizaciju ovog događaja, naravno uz pomoć i saradnju prijatelja iz „Lazara Komarčića“ koji su nam velikodušno prepustili kormilo. Realizacija ovog programa ne bi bila moguća bez prodrške Doma omladine Beograda, i nekih od najbitnijih izdavačkih kuća u Srbiji, kao što su Darkwood i Laguna, odnosno kompanija Computerland, koji su nosioci autorskih prava za većinu fandoma koji će biti promovisani na konvenciji.Subota 14. novembar:


11:00 - Otvaranje kapija

BIOSKOPSKA SALA

11:30 - Tribina: The Walking Dead
BeoKon otvaramo pričom o najžilavijoj horor franšizi danas – „The Walking Dead“, iliti „Odajući mrci“. Pridružite nam se dok poredimo strip sa uspešnom TV serijom, osvrćemo se na uspon popularnosti zombi apokalipsi u poslednje vreme, odmeravamo kojom brzinom je potrebno begati da bi se sačuvala živa glava kad nagrnu „šetači“, i diskutujemo o tome koliko je Deril Dikson baja nad bajama. Zombiji u publici su dobrodošli.

13:00 - Tribina: Fokus na fenomen – Young Adult književnost
Književnost namenjena omladini – tojest, tinejdžerskom življu – u poslednje vreme dominira izdavačkom industrijom, od raznih tvajlajtoida i sličnih natprirodnih romansi, preko surovih distopija a la „Hunger Games“ gde odabrana mlada dama mora da spase čovečanstvo, pa do romana Džona Grina gde su problemi adolescenata prikazani surovo realno. Ovu pojavu ćemo analizirati kako iz ugla fanova i konzumenata, tako i iz perspektive izdavača. Tribinu podržava izdavačka kuća Urban Reads.

14:30 - Tribina: Šerlok (Holms)
Apsolutna je istina da je Šerlok Holms prvi fandom u istoriji pop-kulture: kada se pojavio, kao roman u nastavcima, izazivao je apsolutnu masovnu histeriju među viktorijancima, postavši toliko popularan da se čak gotovo ogadio autoru, Arturu Konanu Dojlu. U okviru tribine, divanićemo o svim licima Šerloka Holmsa: izvornim Dojlovim pisanijima, pokojnom Ser Kristoferu Liju u jednoj od retkih uloga pozitivaca, klasičnoj BBC-jevoj adaptaciji, opskurnoj ruskoj verziji, i neizbežnom Benediktu Kamberbeču. Mole se kamberbičiz da ne vrište preglasno.

16:00 - Tribina: „Game of Thrones“ vs. „A Song of Ice and Fire“
Poređenje televizijskog sočinjenija sa književnim predloškom uvek je popularna razbibriga, te ćemo na BeoKonu upriličiti „obračun“ između jedne od najpopularnijih fentazi franšiza ikada sa jednom od najgledanijih serija u istoriji kablovske televizije. Mudrovaćemo o tome koje se sezone smatraju najuspelijim a koje najslabijim i zašto, šta su kozmetičke a šta suštinske izmene izvornog materijala, koji likovi su pogođeni a koji promašeni, gde serija donosi unapređenja u odnosu na knjige a gde su D&D najstrašnije upropastili stvar, kako serija deluje nekome ko je čitao knjige a kako nekome ko samo prati HBO, koji im je k**** trebalo ono s Dornom, kao i o drugim gorućim pitanjima vezanim za martinologiju. Tribinu podržava izdavačka kuća Laguna.


17:30 - Predavanje: „Star Wars - Epizoda VII: Buđenje spojlera“
Do premijere „Epizode VII“ je ostalo manje od dva meseca, ali ako ipak ne možete da se strpite da saznate sve o priči i likovima ovog filma, kao i o galaktičkim događajima koji su mu prethodili, onda za vas imamo sjajne vesti. Na predavanju dosetljivo nazvanom „Buđenje spojlera" saznaćete odgovore na pitanja: šta se desilo sa Lukom Skajvokerom i Džedajima? Ko je misteriozni Kajlo Ren? Šta se sve izdešavalo posle bitke za Endor? Ko su Rej, Fin i Po? I još mnogo toga – a pozdravljamo opsesivne analize svake sekunde trejlera i teorije zavere iz publike. Do BeoKona, neka Sila bude sa vama.

19:00 - Gost BeoKona: Dave McKean
Publici će se predstaviti Dejv Mekin, počasni gost ovogodišnjeg BeoKona. Ovaj legendarni engleski ilustrator u Beograd dolazi zahvaljujući pokroviteljstvu izdavačke kuće Darkwood.

Dejv Mekin, stripski umetnik, fotograf, grafički dizajner, reditelj i muzičar rođen je 1963. godine u Taplou. Godine 1986. upoznao je Nila Gejmena i od tada započinje epsko prijateljstvo uz saradnju na raznovrsnim projektima. Nakon njihovog prvog grafičkog romana, „Violent Cases“, zajedno su radili su na stripovima „Crna Orhideja“, „Od signala do šuma“, „Mr. Punch“ i - naravno – „Sendmen“, čije su naslovnice koje je eksluzivno dizajnirao Mekin ostavile snažan pečat na estetiku pop-kulture 90-ih. Pored par slikovnica za decu, Mekin je takođe ilustrovao nekoliko Gejmenovih romana – „Koralinu“ i „Knjigu o groblju“. Zajedno su radili na filmu „MirrorMask“, koji je dobio brojne pozitivne kritike, kao i na seriji „Nikadođija“.

Pored rada sa Nilom Gejmenom, Dejv Mekin je zaslužan za crtež kultnog grafičkog romana Granta Morisona – „Betmen: Ludnica Arkam“. Mlađoj publici poznat je po tome što je radio koncept dizajn za igrane filmove „Hari Poter“.  Nedavno je završio produkciju svog drugog filma, „Luna“, koji ćemo i prikazati na BeoKonu. Pored rada u oblasti stripske i filmske umetnosti, ilustrovao je mnoge plakate, omote za muzička izdanja, dizajnirao korice za knjige, a takođe je i uspešni džez pijanista.

20:30 - Projekcija: „Luna“
„Luna“ je do sad najambiciozniji filmski projekat Dejva Mekina. Osim što je dizajnirao košmarno-fantastični onostrani svet koji se prepliće sa stvarnošću junaka „Lune“, Mekin je osmislio i priču, napisao scenario i lično režirao film. „Luna“ do sad nije bila u bioskopskoj distribuciji, već je samo prikazivana na festivalima i na ekskluzivnim događajima na kojima gostuje sam Mekin, te smo posebno počastvovani što ćemo imati priliku da je pogledamo u Beogradu. Priča „Lune“ prati bračni par koji je nedavno izgubio dete. Dok borave kod prijatelja u vikendici na selu, izolovani od svakodnevice, počeće da ih muče neobični snovi, za koje se ne može lako odrediti da li su samo plod mašte ili nešto više. Kao i uvek, odgonetanje snova vodi ka mračnim tajnama i otvaranju rana od kojih su roditelji mrtvog deteta predugo bežali.

Trejler možete pogledati ovde: https://www.youtube.com/watch?v=G4PTeZZfhzQGAMING SPACE (13-20h)

Turniri u video igrama:
„Injustice: Gods Among Us“
„Mortal Kombat X“

Predstavljanje društvene igre: (12-20h)
„Game of Thrones“

HOL DOMA OMLADINE

11-21h Artist Alley – prodajni sajam


Nedelja 15. novembar:


10.00 - Otvaranje kapija

10:30 - Tribina: Game Trailers ili Na šta ću proćerdati novce u novembru
Drugi dan BeoKona započinjemo tribinom posvećenom sveže izašlim igrama koje vredi odigrati, uz akcenat pre svega bačen na „Legacy of the Void: StarCraft II“ i „Fallout 4“ koji izlaze 10. novembra, što će reći samo nekoliko dana pre konvencije. Pored ovoga, naravno, imaćete i priliku da pregledate i kalendar igara koje nas čekaju u narednom periodu. Za realizaciju ovog programa sarađujemo sa internet portalom EmuGlx.

11:30 - Predstavljanje stripa: „Tarzan - Reke krvi“
„Tarzan - Reke krvi“ predstavlja kapitalan stripski poduhvat započet još davnih osamdesetih godina u Marketprintu, da bi ga neko vreme nastavila izdavačka kuća Dark Horse, dok konačno nije završen u izdanju Lavirinta i System Comics-a. Autori „Reka krvi“ su Neven Antičević i Igor Kordej, čovek koga opisuju kao živu legendu strip scene bivše Jugoslavije i jednog od najboljih domaćih crtača svih vremena. Posetioci BeoKona će imati posebnu priliku da dobiju potpis Igora Kordeja.

12:00 - Tribina: DC vs Marvel
Celokupna stripska scena u Americi je obeležena dvema gigantskim izdavačkim kućama i njihovim takmičenjem u osvajanju tržišta i čitalaca. U Srbiji je dugo vremena među širim narodnim masama bio znatno popularniji evropski strip, ali smo postpeno i mi upali u točkove superherojske mašinerije, naročito sa početkom megalomanske filmske i TV produkcije. Na ovoj tribini će poznavaoci i  ljubitelji oba izdavača i njihovih univerzuma imati priliku da ukrste koplja i ispričaju nam nešto o istorijatu cele priče, najomiljenijim herojima, najuspešnijim serijalima i najupečatljivijim negativcima, a publika može sama da odluči kom će se prikloniti carstvu.

13:30 - Susret Dejva Mekina i njegovih dela u izdanjima Darkwood-a
Idealna prilika da se zajedno sa Dejvom Mekinom pređu izdanja na kojima je on radio, a koja su se pojavila na našim prostorima zahvaljujući radu izdavačke kuće Darkwood. Biće tu reči o izdanjima kao što su "Od signala do šuma", "Betmen: Ludnica Arkam", ali i delo koje uskoro treba da se pojavi u prodaji "Crna orhideja".

15:00 - Tribina: „Warcraft“ i kako smo se izgubili u njemu
„Warcraft“ je čuvena gejming franšiza koja je počela kao strateška igra davne 1994. godine, da bi sredinom dve’iljaditih otvorila vrata MMORPG igrama, među kojima ostvario ogroman uticaj i postao sastavni deo istorije – svako od nas ima barem jednog prijatelja ili rođaka koji je ušao u svet Warcrafta i nikada se nije vratio. Razgovaraćemo o istoriji igre i uticaju koji je imala na naše društvo i živote. Pričaće se i o omiljenim dodacima za igru, o Blizardu kao industrijskom mogulu, o usponima i padovima WoW dominacije, o „Hearthstone“ fenomenu, i o ličnim iskustvima gubljenja u Warcraftu - i to sve u susret predstojećem filmu, koji ponovo podgreva hajp oko ove franšize.

16:00 - Gost BeoKona: Gesha Petrovich (i OriSor, njeni domaćini)
Eksluzivna gošća BeoKona je Geša Petrovič, popularna kosplejerka iz Rusije čije su vrhunske fotografije i kostimi poslednjih godina osvojili internet. Geša ima 25 godina, živi u Moskvi, i sebe definiše kao kosplej modela, a uža specijalnost joj je rad sa perikama, čime se i profesionalno bavi. U kosplej vodama je već pet godina, na World Cosplay listi spada u pet najboljih globalnih kosplejera, a s obzirom da joj je karijera u usponu, sve češće je gošća na svetskim konvencijama. Do sad je bila u Ukrajini i Japanu, a nedavno i u Kini, gde se i upoznala sa OriSor ekipom, srpskom kosplej senzacijom, koji će joj biti zvanični domaćini tokom boravka u Srbiji i zajedno sa njom održati tribinu.

17:30 - Predstavljanje književnog izdanja:  „Anomalija II“
ANOMALIJA (gr. anomalia) označava: nepravilnost; odstupanje od pravila ili zakona; izuzetnost, neredovnost, neobičnost; u astronomiji: nepravilnost u kretanju planete; u „Futurami“: procep u prostor–vremenu koji je napravio Bender; u domaćoj fantastici: antologiju koja sadrži izabrane radove sa konkursa za najbolju SF&F priču, u organizaciji Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“, knjigu u kojoj su objedinjeni: naučna fantastika, fentezi, mračna fantastika i horor, mitološka fantastika, savremena bajka… kao i različita druga žanrovski neuhvatljiva poigravanja, kojima je najmanji zajednički sadržalac — dobra priča.

18:00 - Predstavljanje filma: „ Prophet 1.0“ Alekse Gajića
Pet godina posle premijere filma „Technotise — Edit i ja“, Aleksa Gajić se ponovo prihvatio rada na dugometražnom animiranom filmu. Reč je o uslovnom nastavku, s obzirom da je u pitanju isto vreme i isti univerzum kao i u „Technotise“, ali radnja se odvija u Kotoru budućnosti i prati druge aktere. Kako napreduju radovi i šta će novo doneti ovo ostvarenje pričaće autor lično, a posetioci ce moći ekskluzivno da vide detalje iz produkcije i prve kadrove iz filma.

18:30 - Cosplay Catwalk
Jer izeš konvenciju bez kospleja. Prvi kosplej na BeoKonu imaće srpski rečeno kežual formu, u cilju podsticanja što većeg broja kostimiranih posetilaca da izađu pred publiku. Neće biti performansa, već će se kosplejeri samo prošetati scenom kada ih voditelji prozovu, a što se odabira kostima tiče, dozvoljeno je sve (sveeeeeeeee) dokle god je reč o kostimu koji nije nagrađivan na takmičenjima u Srbiji. Kosplejeri koji se prijave unapred (do srede 11. novembra u ponoć: http://goo.gl/forms/BWv64TJwST ) imaće i besplatan ulaz za drugi dan BeoKona. Oni koji ne stignu da se prijave, a ipak žele da učestvuju, moći će da se zapljunu kao takmičari do pola sata pred početak kospleja u nedelju – samo, u tom slučaju plaćaju kartu.

19:30 - Tribina: „Dr. Who“
„Dr.Who“ je jedna od onih serija koja je starija od dobrog broja svojih fanova pošto već 50 godina imamo priliku da pratimo avanture Doktora i njegovih brojnih saputnika koji vršljaju prostorom i vremenom uzduž i popreko galaksije. Na ovoj tribini ćemo se osvrnuti na različite Doktore (dočekasmo i dvanaestog!), saputnike, negativce, novi život koji su su u serijal nakon dužeg prekida udahnuli Dejvis i Mofat (kao i šta su možda pokvarili) i pokušati da vidimo šta je to što je od serije načinilo tako dugovečan i konstatno popularan fenomen koji stalno privlači nove gledaoce. Što bi rekao deseti doktor – Allons-y!

21:00 - Tribina: Fokus na autora - Nil Gejmen
Nil Gejmen se često navodi kao jedan od omiljenih pisaca savremenih generacija gikova, a i šire. Bilo kao strip scenarista u svom projektu „Sendmen“ gde meša mitologiju i pop-kulturu pomerajući granice književnog kvaliteta u devetoj umetnosti, ili kao romanopisac gde u delima kao što su „Američki bogovi“, „Knjiga o groblju“ ili „Zvezdana prašina“ spaja urbanu fantastiku, bajke i postmodernizam, ili kao književnik za decu gde je njegova „Koralina“ jednako prepadala i roditelje i mlađe naraštaje, ili kao autor scenarija za televiziju i filmove, od šarmantno niskobužetne „Nikadođije“, preko osporavanog „Beovulfa“, pa do fanovima omiljenih epizoda „Dr. Who“, ili kao neverovatno simpatičan čovek koji piše duhovite blogove o svojoj svakodnevici i uvek ima ljubaznu reč za fanove – Nil Gejmen nam je mnogima u srcu. BeoKon zatvaramo osvrtom na njegovu karijeru – uz nade da ćemo jednoga dana imati prilike da ugostimo i Mister Džija lično.

GAMING SPACE

Turniri u video igrama: (13-20)
„Star Wars Episode III: Revenge of the Sith“
„Ultimate Marvel vs Capcom 3“


Predstavljanje društvene igre: (12-20)
„Infinity“


HOL DOMA OMLADINE

10:00-21h Artist Alley – prodajni sajam


Izložbe:

Tokom BeoKona ćemo imati priliku i da uživamo u izložbama gosta konvencije Dejva Mekina, ali i radovima domaćeg autora Boba Živkovića. Takođe ćete imati priliku i da vidite izložbu nekih od modela igračaka Star Wars.


POTPISIVANJA:

Igor Kordej – nedelja (15.11.) od 12h na štandu System Comics
Dej Mekin – nedelja (15.11.) od 15h na štandu Darkwood-a


Karte:
Propusnice za Beokon 2015 se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima, kao i preko njihovog sajta www.eventim.rs
Dnevna karta 300 din.
Paket karata za oba dana: 500 din.
VIP karte: 1500 din.

VIP karta obuhvata:

  • Obezbeđeno mesto u prvom redu u sali
  • Majicu konvencije Beokon
  • Izdanje Emitora
  • Izdanje Anomalija #2
  • Dodatni pokloni iznenađenja!
Broj VIP karata je ograničen na 20 (dvadeset) komada.

понедељак, 02. новембар 2015.

Projekcija mini serije „Eve no jikan“
Projekcija mini serije „Eve no jikan“
Proizvodnja: Studio Ricca, 2008.-2009.
Režija: Jasuhiro Jošiura

U bliskoj budućnosti, čovekoliki roboti postali su deo naše svakodnevice, zamenjujući ljude u mnogim životnim oblastima, od rizičnih zanimanja do dosadnih kućnih poslova. Čovečanstvo, međutim, ne gleda baš blagonaklono na svoje mehaničke pomagače – naprotiv, nameće se pristup po kome android nije ništa više „živ“ od, recimo, tostera ili sličnog kućnog aparata. „Eve no Jikan“ se bavi najklasičnijim pitanjem cyberpunk-a – šta je život? – kroz priču o posetiocima kafića u kome su jednako dobrodošli i ljudi i androidi, pod uslovom da ne prekrše jedno pravilo: ne smeju, naime, da otkriju jesu li živa bića ili mašine.

(Ovaj sadržaj nije primeren za mlađe od 13 godina.)

ŠTA: Projekcija: „Eve no jikan“
KAD: (utorak 03.11.2015) od 19h
GDE: Tribinska sala, Dom omladine Beograda

KOLIKO: Besplatno!

недеља, 01. новембар 2015.

Kratak izveštaj: Kosplej (sajam knjiga) i Halloween žurka


DSC 6588 Kosplej na Beogradskom sajmnu knjiga 2015 Fotografije: Bojan Vasiljević

Petak je definitivno bio paklen, kako za nas tako i za vas. Trebalo je organizvoati kosplej na sajmu, a potom spremiti i sa žurkom početi u Groznoj deci, a usput pregovarati sa saradnicima oko predstojećeg Beokona. Dakle, zabavi nema kraja. Red je da prenesemo informacije o tome kako smo prošli na sajmu, ko su pobednici i naravno da podelimo fotografije od celog dana.


Trudimo se da održimo kosplej na Beogradskom sajmu knjiga kao tradiciju koja će trajati i gde će se ljudi okupljati i zabavljati u kostimima uz knjige i stripove. I ove godine je broj učesnika bio na zavidnom nivou, a od svih kostima smo morali da odaberemo tri najbolja.
Na organizaciji događaja smo sarađivali sa ambasadom Japana u Beogradu, a za nagrade koje smo dali pobednicima su se pobrinuli Darkwood, Urban Reads i SakuraShop, kojima se i ovom prilikom zahvaljujemo.

Evo i ovogodišnjih pobednika:

1. Mesto: Ljubica Dolašević (Mirka Fortuna Trinity blood)

2. Mesto: Vladimir Veskov( Batman, Batman: Arkham Orignis)3. Mesto: David Landup (Kenshin Himura, Rurouni Kenshin)Čestitamo svim pobednicima, a nadamo se da su se i ostali takmičari lepo proveli i zabavili.

Video:
Maltene odmah po završetku kospleja na Sajmu knjiga, morali smo da se prebacujemo na lokaciju kod Vukovog spomenika, gde se u klubu Užasna deca, (bivši Underworld) održavala Halloween žurka za sve one koji nisu želeli da se takiče na sajmu, ali im je nedostajala zabava uz zvuke azijskih pop i rok bendova. Nakon kašnjenja zbog manjih tehničkih problema, počela je i žurka u renoviranom prostoru kome je vraćen stari sjaj (ili bolje reći tama?), gde su vas dočekali naši hostovi i mejdice sa slatkišima.SLIKE SA ŽURKE
Photos by: Pixie


Video:

среда, 28. октобар 2015.

Beokon 2015 Konkurs za fotografe i akreditacije:

KONKURS ZA FOTOGRAFE:
Uslovi konkursa:
Na konkurs se mogu prijaviti profesionalni i amaterski fotografi.
Fotografi koji se prijavljuju moraju da poseduju svoju opremu za rad.
Tokom događaja fotografi su u obavezi da paze i čuvaju svoju opremu. Sami odgovaraju za nju.Broj fotografa koji će biti primljen je ograničen.
Rok za prijavljivanje je 8.11.2015.

Obaveze fotografa:
Fotograf mora da isprati makar 3 programa u toku dana
Fotograf ima pravo da fotografije nastale na našem događaju koristi u cilju lične promocije dokle god se navodi informacija o tome na kom su događaju nastale
Fotograf je dužan da udruženju Sakurabana preda 5 forografija pod danu programa (po našem izboru) u visokoj rezoluciji, bez novčane ili druge nadoknade, koje treba da budu potpisane žigom koji neće zauzimati više od 10% fotografije
- žig može predstavljati vaš potpis, logo, ili link ka portfoliju
- postavljanjem ovog žiga osiguravate da ćete biti prepoznati ukoliko neku od tih fotografija udruženje Sakurabana bude koristilo u promotivne svrhe u budućnosti

Rok za dostavu fotografija koje budemo izabrali je 2 dana po završetku događaja.
Fotografije koje budete dostavljali treba da budu u elektronskoj formi.

Udruženje Sakurabana zadržava pravo da fotografije kači na svoje sajtove, stranice itd.

Primljeni fotografi će dobiti odgovarajuće propusnice i biće im obezbeđen besplatan ulaz na događaj.
Ukoliko bude posebno organizovanih fotografisanja svi fotografi će biti obavešteni o tome.
Svi koji budu prošli konkurs biće obavešteni najkasnije do 11.11.2015.

FORMULAR ZA PRIJAVU
Popunjavanjem formulara prihvatate gore navedene uslove.


AKREDITACIJE ZA NOVINARE:

Pravo na akreditaciju imaju zvanični novinari i izveštači domaćih i stranih medijskih kuća.
Rok za prijave za akreditacije je 8.11.2015.
Akreditovani novinari su u obavezi da udruženje Sakurabana izveste o objavljenim novostima na email (sakurabanabeograd@gmail.com)

FORMULAR ZA PRIJAVU ZA AKREDITACIJU


субота, 24. октобар 2015.

SoA Halloween Party 2015


Kao što tradicija nalaže skupljamo se u petak pred Noć veštica, oblačimo svoje voljene kostime, zabavljamo se i skačemo uz dobru muziku na starom dobrom mestu. Ni ove godine ne odstupamo od ovoga i spremamo dosta zabave za sve posetioce.
Za početak, da, kosplej na sajmu knjiga se delom poklapa sa početkom žurke, ali imaćete vremena da stignete i na žurku. Takođe, svi oni koji se prijave za takmičenje na kosplej takmičenju na sajmu, dobiće i popust na ulaznice za žurku.

Ovog petka imamo poseban razlog za veselje, a to je pobeda naše takmičarke za najbolji kostim, Andree D. Milanović, na međunarodnom Cosplay World Masters takmičenju u Portugalu. Dođite da zajedno proslavimo ovu pobedu!
Na ulazu će vas na žurkama čekati naši hostovi i mejdice sa slatkim iznenađenjima. Naravno, tu će biti i naš fotograf koji će se pobrinuti da zabeleži sve maske koje budete spremili.
Naravno, tri najinteresantnije maske će dobiti simbolične nagrade.

Za muziku će, kao i uvek, biti zadužen DJ Haseo, a muzičke želje možete da postavite na događaju na facebook-u. I dalje važi staro pravilo, jedna osoba može da postavi najviše pet želja.

Žurka će se održati u petak 30.oktobra sa početkom od 19;30h i zabavljamo se do 23:30h, nažalost nakon nas nema dalje žurke. Žurka se održava u klubu Les Enfants Terribles - Grozna Deca (ex Vukova Akademija AKA ex Underworld) na poznatoj adresi: Ruzveltova 1, TC Metro.

Cena karte je 200 din i deo novca odlazi u fond za #CCSakurabana.

ŠTA: SoA Halloween Party 2015
KADA: petak 30.10.2015.
VREME: 19:30h
GDE: Les Enfants Terribles - Grozna Deca (ex Vukova Akademija AKA ex Underworld) Ruzveltova 1, TC Metro
KOLIKO: 200din.

P.S.
Da se podsetimo kako smo se proveli prošle godine:


Srbija osvaja prvo mesto u kospleju u Portugalu!
Srpska pobednica na kosplej takmičenju na Japanizmu 2015, Andrea D. Milanović, na međunarodnom Cosplay World Masters takmičenju u Portugalu. OSVOJILA JE PRVO MESTO!!!! Ovo je najveći uspeh u istoriji srpskog kospleja! Čestitke Andrei i svima koji su radili na izradi kostima, i jedva čekamo da se vrati da čujemo utiske!