субота, 03. октобар 2015.

Novo radno vreme kluba SakurabanaRadno vreme kluba Sakurabana:


Ponedeljak-četvrtak: 16-21h
Petak - Klub ne radi
Subota-nedelja: 11-18h

Klub se nalazi na petom spratu Doma omladine Beograda (Makedonska 22, Beograd).
Telefon kluba: 064/409-22-96

петак, 02. октобар 2015.

Kosplej radionica (utorak 6.10.2015)Posle više od pola godine, kosplej radionica se ponovo okuplja. Standardni sastanci u pratnji konsultacija i razmenjivanja iskustava biće obogaćeni dodatnim sadržajima. Kroz seriju predavanja o bavljenju ovim hobijem moći ćete da se upoznate sa kosplejom uopšte, njegovim raznim podvrstama, dobijete detaljna uputstva o različitim tehnikama izrade kostima, stilizovanju izgleda, šminke, perika, pripremama performansa, da saznate razne prečice i olakšice kod kostimiranja, kao i da učestvujete u različitim debatama na temu značaja kospleja u svetu danas. Svako okupljanje će doneti nove teme i predavanja za razradu i razgovor.

ŠTA: Kosplej radionica
KAD: (utorak 6.10.2015) od 19h
GDE: Tribinska sala, Dom omladine Beograda

понедељак, 21. септембар 2015.

Gaming Night! + Naruto Ultimate Ninja Storm Revolution Turnir 25.09.2015.


Nedavno je bila žurka na starom dobrom mestu, a sada je red da se okupimo i igramo uz Dance Dance Revolution i druge aparate sa video igrama. Odlučili smo da se na večerima koje organizujemo u Ultra centru Galaktika fokusiramo na ono glavno, a to su video igre. Dakle, ideja je da dođete, družite se i maksimalno zabavite i isprobate što više igara i, naravno, da se iskačete na DDR mašinama, a kako bismo to  realizovali odlučili smo da vam za kartu od 250 din. obezbedimo neograničen broj žetona tokom našeg događaja.
Lokacija je već dobro poznata, Delta City, Ultra Centar Galaktika. Sa igranjem počinjemo od 19h i zabavljamo se do 22:30h. Žetone ćete dobijati u turama po 10 i po završetku večeri vraćate preostale žetone.Kao poseban dodatak događaju očekuje vas i opušteni turnir u Naruto Ultimate Ninja Storm Revolution. Ufur za turnir je 150 din., biće obezbeđene robne nagrade iz Sakura Shop-a sa temom
Naruta.
Pravila za turnir:
Od prijavljenih se traži da tokom turnira ne odlutaju negde da ne bi došlo do nepotrebnih diskvalifikacija.
Pravila za turnir će biti najavljena pre početka turnira
Dozvoljeno je donositi sopstvene gamepadove ili arcade stickove koji su kompatibilni sa PS3 konzolom.
Dozvoljeno je menjati kontrole pre meča. Kada su oba igrača zadovoljna kontrolama i uvereni da je sve u najboljem redu, tek onda će meč zvanično krenuti.
NAPOMENA: Odmah najaviti da prvo sledi button check.
Ako igrač pritisne pauzu, ili [PS] menu dugme u toku runde, organizator može da zatraži od tog igrača da dropuje rundu, ako smatra da je time protivnik oštećen. Mole se svi igrači koji koriste bežične gamepadove sa PS menu dugmetom (bilo da je dual shock 3, ili nešto drugo), da strogo vode računa da njihovi gamepadovi ne remete konzole na kojima trenutno ne igraju.


Deo od prikupljenog novca odlazi u fond za Kulturni Centar Sakurabana.


ŠTA: Gaming Night! + Naruto Ultimate Ninja Storm Revolution Turnir
KADA: petak 25.09.2016.
VREME:19-22:30h  (prijave za Naruto turnir su od 18:30 do 19h)
GDE: Ultra centar Galaktika
KOLIKO: 250 din (neograničen broj žetona za igre)
UFUR ZA TURNIR: 150 din.

NAPOMENA: Ako želite da idete samo na turnir niste u obavezi da učestvujete u drugom delu programa. Dakle, ne morate da plaćate 250 din. za igranje na aparatima već SAMO učestvujete na turniru.

четвртак, 10. септембар 2015.

Gamescom predavanje (ponedeljak 14.09.2015.)


Kao i prethodnih godina smo se pobrinuli da vam prenesemo utiske sa nedavno završenog GamesCom-a (Keln). Svoje utiske sa konvencije će vam preneti Stefan Mitov Radojčić. Takođe ćete moći da otkrijete sve tajne o tome kako da nađete i obezbedite smeštaj u Kelnu, kao i šta nikako ne biste smeli da propustite. Naravno, tu će biti i objašnjeno kako da pokupite najbolje stvari na samoj konvenciji.
Čeka vas određena količina "loot-a", mnoštvo fotografija i informacija. Spremite pitanja, očekujemo vas.

ŠTA: GamesCom predavanje
KADA: ponedeljak (14.09.2015.) od 17h
GDE: Dom omladine Beograda (Tribinska sala)
KOLIKO: Besplatno

четвртак, 03. септембар 2015.

SoA - Highschool party (Vukova Akademija ExUnderworld) 11.09.2015.Počeli su škola i novi semestar na faksu i znamo da se tome uglavnom ne radujete, ali kako bismo vam malo ulepšali školske dane uslišujemo vaše želje i vraćamo se u stari prostor sa starim dobrim žurkama. Klub Underworld je promenio ime u Vukova Akademija, ali stara ekipa vas čeka na starom mestu u renoviranom prostoru. 
Kao što običaj nalaže tema prve žurke u sezoni je Highschool, što će reći da ste svi dobrodošli da se obučete u školske uniforme, suknjice, odela i kravate. Naravno, nije obavezno, ali je poželjno. Za prvu žurku idemo sa mešanom muzikom, što će reći da u obzir dolaze jpop, jrock, kpop, itd. Za muziku je zadužen D.J. Haseo, a pesme (maksimum 5 pesama po osobi) možete postaviti na eventu na FB-u
Žurka se održava u petak 11. septembra od 19:30h pa do 23h, od kada za pult staje DJ Gavra sa svojim kvalitetnim repertoarom muzike. 
Cena karte je 200 din i deo novca odlazi u fond za #CCSakurabana.

ŠTA: SoA - Highschool party 
KADA: petak 11.09.
VREME: 19:30h
GDE: Vukova Akademija ex Klub Underworld (Ruzveltova 1, TC Metro)
KOLIKO: 200din.

среда, 02. септембар 2015.

Manga radionica Mugen UPIS! 2015.


Manga radionica Mugen
U subotu 5. septembra u maloj sali Doma omladine Beograda od 9-14h održaće se zvanični upis novih polaznika manga radionice Mugen.

NAPOMENA:Čas počinje odmah po upisu učenika na kurs, od opreme, početnicima treba samo olovka, prazna A4 sveska, i 350 din za vežbanku

Očekuju vas:

 • -nova serija lekcija po uzoru na lekcije japanskih akademija za animaciju
 • -svetleći stolovi za detaljnu obradu crteža
 • -štampane reference, internet, pomagala za rad i grafikoni
 • -3 nivoa napredovanja
 • -praktičan rad i objavljivanje finalnih radova, učestvovanje na takmičenjima
 • -specijalizovani udžbenici iz Japana, dar ambasade Japana našoj radionici
 • -specijalna mini biblioteka manga publikacija i radova poznatih autora
 • -stručna oprema za rad
 • -3 termina nedeljno 
 • -projektovanje lekcija, referenci i zadataka putem projektora
 • -uvezeni screentone papiri za izradu profesionalnih manga stranica (namenjeno za najviši nivo napretka, posle čega se stranice objavljuju kao deo velikog završnog manga projekta radionice)
 • -grafičke table i računari sa internetom
 • -skener/fotokopir za ispralvjanje svih strip tabli u pripremiKAKO DOĆI DO NAS:
Dom Omladine Beograd Mala sala Doma omladine  Beograda(nekadašnja "St. James" sala)
Mesečna cena radionice: 3000 din
Preporučena starosna grupa polaznika: od 12 godina
Cena radionice obuhvata, pored radionice i biblioteke namenjene samo polaznicima radionice, puno članstvo u društvu „Sakurabana“, mogućnost iznajmljivanja manga naslova i knjiga iz naše biblioteke (preko 500 naslova), kao i popuste na naše mesečne žurke i dešavanja.

Termini radionice su:
- Subotom od 9-11.30 časova za početnike, 11.30-14 za stariju grupu polaznika
- Nedeljom od 9-11.30 časova za početnike, 11.30-14 za stariju grupu polaznika
Polaznici mogu dolaziti u DOB da iznajmljuju mange iz biblioteke iz našeg kluba na petom spratu Doma omladine.
Naša Facebook grupa (za sve zainteresovane):
http://www.facebook.com/groups/395482350474571/
Sakurabana na Facebook-u:
http://www.facebook.com/groups/43699392487/

петак, 28. август 2015.

Projekcija serije: “Silver Spoon” ( 1, 8, 15 I 22. septembar 2015.)Za prve jesenje dane smo vam pripremili prikazivanje serije “Silver Spoon” koja predstavlja ekranizaciju dela poznate autorke Hiromu Arakave koja se proslavila mangom “Fullmetal Alchemist”. Ovaj put se ona bavila jednom svakodnevnom pričom, inspirisanoj njenim detinjstvom provedenom na stočnoj farmi na Hokaidu. Naime glavni junak serije slavno padne na ispitu za upis u srednju školu i odlučuje da zavuče svojim ambicioznim roditeljima tako što će se upisati u srednju poljoprivrednu negde u unutrašnjosti gde je uveren da će briljirati nad poluobrazovanim seljacima. Ono što ne uviđa jeste da će mu činjenica da je kravu video samo na slici zapravo dosta odmoći  u školovanju. Kao i da će na selu upoznati vršnjake koji ozbiljno shvataju ono što on smatra zavitlancijom za gubljenje vremena i maltretiranje roditelja. Naravno, uslediće raznorazne komične dogodovštine tokom kojih će steći prijatelje i početi da ozbiljno razmišlja o tome šta želi od života.

S obzirom na to da serija ima dve sezone od po 11 epizoda, puštaćemo je u četiri termina:
ŠTA: Projekcija  animirane serije "Silver Spoon"
01.09.2015. - Silver Spoon Prva Sezona 1. deo
08.09.2015. - Silver Spoon Prva Sezona 2. deo
15.09.2015. - Silver Spoon Druga Sezona 1. deo
22.09.2015. - Silver Spoon Druga Sezona 2. deo

GDE: Dom omladine Beograda, Makedonska 22/IV, Tribinska sala
KAD: 19:00h
KOLIKO: Besplatno za članove sa plaćenom članarinom (ili dnevna članarina 100din.)
Prevod: Yuspawn

четвртак, 20. август 2015.

Projekcija "Hleb sreće" (25.08.2015)Posle dužeg vremena na repertoaru je jedan igrani film, i to jedan od onih koji se trude da vam izmame osmeh na lice i vrate veru u ljude. U pitanju je Hleb sreće (Bread of happiness - Shiawase no Pan), japanska drama koja je prvobitno zamišljena kao mali projekat, ali je doživeo jako solidan uspeh u bioskopima što samo govori u prilog tome da ga treba pogledati. Ovim filmom je obeleženo i trideset godina rada glumice Tomojo Harada koja je bila popularan tv idol u Japanu tokom '80-ih godina.

Rie i Nao poseduju pekaru i restoran zvan Mani koji se nalazi blizu reke Toja u Hokaidu. Nao je pekar i uživa u pravljenju različitih hlebova u zavisnosti od doba godine, a njegova supruga Rie je glavna kuvarica. Pored toga što posetiocima obezbeđuju prelepe i preukusne obroke oni se trude i da svima pomognu ako su u mogućnosti. Film prati nekoliko posetilaca kojima će Rie i Nao pokušati da pomognu, a svaka priča je dirljiva na svoj način.


ŠTA: Projekcija "Hleb sreće" (25.08.2015)
GDE: Dom omladine Beograda, Makedonska 22/IV, Tribinska sala
KAD: 19:00h (25.08.2015)
KOLIKO: Besplatno za članove sa plaćenom članarinom (ili dnevna članarina 100din.)
Prevod: Vortodox

недеља, 02. август 2015.

Break Blade - Projekcije (04.11.18.08.2015)Nakon kraće pauze nastavljamo sa projekcijama utorkom u tribinskoj sali Doma omladine Beograda.
Prvi serijal koji ćete imati priliku da pogledate ovog meseca je anime Break Blade.
Serija je rađena po mangi autora Junosukea Jošinage, izlazila je tokom 2014. godine. Anime je izašao pod okriljem izdavačke kuće Production I.G. i XEBEC, a pod rediteljskom palicom Tecuro Amionoa.

Radnja se odvija u svetu gde ljudi mogu da koriste magiju kako bi kontrolisali kvarc koji je osnovni pokretač mašina, borbenih letelica i drugih naprava. Glavni lik u seriji je mladi Rigart koji, nažalost, ne poseduje magiju što mu otežava svakodnevni život jer ne može da koristi mašine, pride ga ljudi zbog toga nipodaštavaju i gledaju na njega s visine. Igrom slučaja, i na njegovu sreću, on prijatelj sa kraljem, kraljicom i mlađim bratom ratnog savetnika države Atene. Nakon više godina on se ponovo sreće s njima i tada počinje invazija susetne države Krisne sa kojom su u ratu. Igrom slučaja Rigart otkriva da poseduje moć da kontroliše prastaru ratnu mašinu "Golema" koja ne radi na kvarc kao sve ostale naprave u tom svetu. Ta posebna moć od njega čini potencijalno ključnog igrača u donošenju mira u svetu u kom se nalazi.

Serija je izašla u obliku šest filmova od po skoro sat vremena i svakog utorka ćete imati priliku da pogledate po dva dela.


ŠTA: Break Blade - Projekcije (04.11.18.08.2015)
GDE: Dom omladine Beograda, Makedonska 22/IV, Tribinska sala
KAD: 19:00h (04.11.18.08.2015)
KOLIKO: Besplatno za članove sa plaćenom članarinom (ili dnevna članarina 100din.)
Prevod serije: Yuspawn

04.08.2015. - Break Blade 1-2
11.08.2015. - Break Blade 3-4
18.08.2015. - Break Blade 5-6

уторак, 07. јул 2015.

Kratak izveštaj sa konvencije Japanizam 2015


Uspešno je okonačan i osmi Japanizam i pre nego što krenemo sa pripremama za sledeće događaje i redovne aktivnosti red je da okačimo informacije o pobednicima na ovogodišnjim takmičenjima.

Nagrađeni radovi za Wacom izložbu na temu "Yokai":

1. Tatjana Gadža


2. Sanja Umićević


3. Jelena Vukolić


Nagrađeni rad za slobodnu temu:
1. Hana Popović


Rezultati kosplej takmičenja:
1. Andrea Milanović, Warhammer40k, Saint Celestine, Living Saint of the 

Adepta Sororitas's Order of Our Martyred Lady
 


2. Jelena Ćopić - Stormy, Warcraft, Kael'thas Sunstrider
 

3. Damjan Silbaški i Milan Kostić, Guitar Hero, Male Singer i God of Rock
 

Calssara - Pohvala: Bitunjac Marina, Nana (anime), Reira
 

Pohvala žirija: Djordje Cahun, Luka Peric i Stefan Gojkovic, Kuroko no Basket, Aomine Daiki, Shoichi Imayoshi Yoshinori Susa
 

Nagrada za juniore: Ana Trifunović, LoL, Vi, i Strahinja Krasić, Homestuck, Gamzee Makara


Zahvaljujemo se svim posetiocima, takmičarima i onima koji nam daju podršku. Neophodno je spomenuti cenjene sponzore koji su nam omogućili ovaj Japanizam.

Ambasada Japana
Computer Land i Wacom
Dom omladine Beograda
Darkwood
Belgrade Modern Hostel
Svet Kompjutera
Masel
Kawa suši restoran
Galaktika
Studio Crater 
Morning Star Brewing
Mina Homebrewery
Eko Farma Vojinović

Takođe, ovde možete naći informacije o ovogodišnjim gostima Japanizma:
Elffi: https://www.facebook.com/ElffiCosplay
Calssara: https://www.facebook.com/calssara.cosplay
Okkido: https://www.facebook.com/OkkidoCosplay
Dora: https://www.facebook.com/pages/Dora-Sunpath

Zvanični fotograf ovogodišnje konvencije je Bojan Vasiljević, a galeriju slika možete pogledati na sajtu www.japanizam.info - Japanizam 2015 Galerija.
Veliko nam je zadovoljstvo da zaključimo da je interesovanje za Japanizam sve veće, da smo uspeli da odemo korak dalje. Daćemo sve od sebe nastavimo korak po korak ka još boljim događajima kojih ste vi deo. Novac prikupljen ovom prilikom biće iskorišćen za organizaciju sledećih događaja, ali i za skupljanje sredstava za ostvarivanje našeg dugoročnog plana, Kulturnog centra Sakurabana.
Hvala vam što ste uz nas!