среда, 01. април 2015.

Artbook Deadline Extension Anouncement


Dear friends and supporters, due to requests by many lovely people who wished to contribute to our Artbook, we are moving the submission deadline to April 30th. Once again, we would like to thank all of you who are supporting our efforts to build the Cultural Center Sakurabana, we really appreciate it.

CONTEST DETAILS: http://www.sakurabana.info/2015/02/artwork-contest-sakura-ccsakurabana.html

субота, 28. март 2015.

SoA (Gaming) Highschool Party
Nastavljamo dalje sa žurkama, ali ovoga puta radimo nešto novo i malo drugačije. Za početak menjamo lokaciju održavanja žurke, od sada ćemo se zabavljati u Ultra Centru Galaktika u Delta City-u. Žurka će se održati u petak 03.04.2015. od 19:30h pa da 23h.
Tema žurke je, ona koju najviše volite, Highschool uniforms. Dakle, kao što to obično biva u povratku iz škole se svraća na DDR i druge video igre na aparatima. Ako želite možete da dođete u školskim uniformama i učinite zabavu još veselijom.
I ovoga puta skupljamo parice za #CCSakurabana, ali će vam se karte ovoga puta višestruko isplatiti.Naime, cena karte je 200* din. (*ili 150 din. za one koji imaju plaćenu članarinu), i uz svoju kartu dobijate 10 žetona koje ćete moći da iskoristite u Galaktici. Neka se Dance Dance Revolution mašina usija.
Šank u centru je veoma povoljan, a za pušače je dostupna i zatvorena terasa.
Za muziku i dobro raspoloženje je zadužen D.J. Haseo, a muzičke želje kačite na FB eventu.

Da rezimiramo, petak veče SoA žurka + video igre = pure fun!

ŠTA: SoA (Gaming) Highschool Party
KAD: petak 03.04.2015. od 19:30h do 23h
GDE: Delta City, Ultra Centar Galaktika
KOLIKO: 200*din. (150 za one sa plaćenom čalanarinom) dobijate 10 žetona po karti


недеља, 22. март 2015.

Konkurs za Artist Alley na događaju Potter ManiaPozivamo vas da se prijavite za Artist Alley na prvoj Potter Maniji, koja će biti održana 17. maja u Domu omladine Beograda.

Pravila za prijavljivanje radova:
- Poželjno je, ali nije obavezno da radovi budu tematski vezani za Harry Potter serijal.
- Radovi mogu biti: posteri, slike, skice, figure, rukotvorine, odevni predmeti, modni detalji, dizajnirani ukrasi, knjige, stripovi...
- Svaki umetnik koji želi da konkuriše za prodajno mesto mora poslati uredno popunjenu prijavu (http://goo.gl/forms/xlYtwSmC4t) i nekoliko fotografija svojih radova (ili skenirani prikaz ukoliko izlaže crteže) na sledeću mejl adresu:

Japanizam-ArtistAlley@hotmail.com

-Timovi/radionice/grupe učesnika koje se prijavljuju za jedno izlagačko mesto se moraju prijaviti kao tim/radionica/grupa i ne mogu izlagati pod imenom jednog od članova niti slike radova samo jednog člana mogu biti reprezentativne za celu grupu. Po završetku konkursa neće biti moguće dodavati učesnike na već dodeljene štandove.
-Ručni radovi, slike, crteži i posteri moraju biti originalno delo izlagača i ne smeju kršiti tuđa autorska prava.
Cene iznajmljivanja štandova su:
- štand površine 56 x 95 cm - 1000 RSD
- štender za izlaganje odeće - 1000 RSD

Izlagači donose svoje držače, draperije kojima ukrašavaju svoj štand i ostale potrebne rekvizite, a u slučaju izlaganja odevnih predmeta, sopstvene vešalice.
Nadamo se da ćemo i ovom prilikom lepo i uspešno sarađivati.
Rok za prijave je 30.04.2015.

среда, 04. март 2015.

Projekcija Eden of the EastVeći deo marta proći će u znaku serijala „Eden of the East“, provokativnog političkog ostvarenja koji je noitaminA donela negde kada je  bila na svom programskom vrhuncu. 
Pa da vidimo o čemu se radi: Saki je mlada Japanka na proputovanju Sjedinjenim Američkim Državama, smotana kako to može da bude samo turista iz zemlje izlazećeg sunca. U nespretnom pokušaju da se uslika za Fejsbuk ispred Bele kuće, uleteće u nevolje s obezbeđenjem, ali bez brige – u pomoć će joj priskočiti njen zemljak koji se zatekao na pravom mestu u pravo vreme. Jedini je problem što je očigedno i njemu jednako potrebno spasavanje – naime, momak je u potpunosti izgubio pamćenje, go je k'o od majke rođen, i jedino što poseduje su pištolj u jednoj i mobilni telefon u drugoj ruci. Kada na taj mobilni bude stigla poruka, počinje igra od čijeg ishoda zavisi budućnost Japana. 
U jednosezonskoj TV seriji i dva filma koja su usledila, „Eden of the East“ će se baviti složenom teorijom zavere kroz koju će prodefilovati vlade megalomanskih ambicija, gramzive korporacije, ogranci terorističkih ćelija i ostali dežurni krivci političkih igara, ali isto tako i mladi hakeri i zavisnici od društvenih mreža, neprilagođena i nezaposlena omladina, pobornici alternativnih subkultura i svi ostali koje je tradicionalno japansko društvo odbacilo kao škart. Kako radnja odmiče, a posebno kada budete došli do filmova, uvidećete da rasplet dotične zavere i nije toliko bitan, koliko je važna duboko subverzivna politička poruka koju „Eden of the East“ želi da prenese. Naime, ne sme se očekivati od čitave generacije mladih Japanaca da se promene kako bi se povinovali tradicionalnim vrednostima, već se društvo mora prilagoditi željama i potrebama omladine. U zemlji kao što je Japan, u kojoj se snažan individualizam često smatra nepoželjnom karakternom osobinom, treba imati muda da ovakvu poruku provučete kroz mejnstrim anime seriju.

10. 03. u 19 časova – „Eden of the East“ TV serija, Production I.G 2009, epizode 01-06
17. 03. u 19 časova – „Eden of the East“ TV serija, Production I.G 2009, epizode 07-11
24. 03. u 19 časova – Film I: „The King of Eden“, Production I.G 2009.
31. 03. u 19 časova – Film II: „Paradise Lost“, Production I.G 2010.

ŠTA: Projekcija
GDE: Dom omladine Beograda, Makedonska 22/IV, Tribinska sala
KAD: 10.03.2015. - 19:00h
KOLIKO: Besplatno za članove sa plaćenom članarinom (ili dnevna članarina 100din.)

понедељак, 02. март 2015.

Skupština udruženja Sakurabana (06.03.2015.)


U petak 06.marta u 19 časova će se održati otvorena skupština udruženja Sakurabana u tribinskoj sali Doma omladine Beograda (ulaz iz Makedonske ulice, prvi sprat). Verovatno i sami znate da smo trenutno u Domu omladine Beograda locirani i da se tu održavaju sve radionice i aktivnosti društva. Na skupštini udruženja ćemo vas uputiti u to šta se događalo u prethodnom periodu, kakva je trenutna situacija udruženja, kao i šta će biti sa projektom Kulturnog centra Sakurabana. Skupština je otvorena za sve i svi su dobrodošli.

Sakurabana Beograd

недеља, 22. фебруар 2015.

Artwork contest "Sakura" #ccsakurabanaThe idea of Sakurabana Cultural Centre is still alive, and we are continuing with our fundraising efforts in order to create a unique place for Serbian youth. In that goal, we have decided to launch an artwork contest, where the main theme would be “Sakura”, and select and publish the best works in an artbook. All the revenue from the sale of the said artbook will go to the Cultural Centre.

Contest conditions:
- The art must be your own original work
- It would be desirable for works to be A4 size, in portrait (vertical) orientation
- The artwork must be original (you cannot trace somebody else’s art or use parts of somebody else’s art)
- Fanart is not eligible
- The art can be black&white or in colour
- Explicit sex scenes or gore are not acceptable
- You can send more than one piece of art
- You are not allowed to publish the artwork you sent to the contest until the end of the selection procedure
- By sending your art to the contest you agree to give “Sakurabana” association the right to print your work and sell it as a part of the Cultural Centre funding campaign

If you choose to send digital works, please deliver them in high, printing-appropriate resolution (A4, 300dpi)

Please post your works to the following address:
Sakurabana
Bulevar Zorana Djindjica 115/28,
11070 Novi Beograd,
Serbia

or

send them to the following e-mail
ccsakurabana@gmail.com

Please, be sure to attach your name and a  link to your DeviantArt page or website (portfolio) to your art.
The contest deadline is April 30, 2015. No works will be accepted after the said date.
We would like to thank you all in advance for your time, effort and support.

уторак, 17. фебруар 2015.

SOA Party "Back to the roots"


Došlo je vreme da nastavimo sa žurkama! Nova godina nam je donela mnoge promene, a pošto ste tražili, žurku ćemo održati u Domu omladine Beograda u klubiću. Datum održavanja je u petak 27.02.2015. sa  početkom u 19:30h i družimo se do 23:30h. Za dobru muziku će se pobrinuti famozni D.J. Haseo sa repertorarom mešane muzike. Naravno, muzičke želje možete da postavite na FB eventu (maksimum 5 pesama po osobi ili ne dobijate nijednu).

Cena karte je 200 din., za članove udruženja Sakurabana koji imaju uplaćenu članarinu je 100 din.
Deo novca od žurke ide u fond za Kulturni centar Sakurabana.

ŠTA: SOA Party "Back to the roots"
KAD:  petak 27.02.2015. od 19:30h do 23:30h
GDE: Klubić, Dom omladine Beograda (Makedonska 22/IV)
KOLIKO: 200din.*
*za članove udruženja Sakurabana koji imaju uplaćenu članarinu je 100 din.

четвртак, 12. фебруар 2015.

Projekcija:Ayakashi i Mononoke (utorak 17.02.2015.)U drugoj polovini februara i dalje se držimo noitaminA naslova, miksujući dva animea spojena glavnim likom – u pitanju je legendarni putujući travar, Kusuriuri, protagonista poslednje tri epizode „Ayakashi: Samurai Horror Tales“ i cele serije „Mononoke“. 
Seriju  „Ayakashi: Samurai Horror Tales“ čine tri zasebne celine (svaka od po tri do četiri epizode), koje su radili različiti animatori u drugačijem vizuelnom stilu. Svaka celina predstavlja priču za sebe, na neki način inspirisanu srednjevekovnim Japanom, klasičnim pozorištem i tradicionalnim, psihološkim hororom. „Bakeneko“ – iliti „Demonska mačka“ – predstavlja poslednju i ubedljivo najpopularniju celinu u nizu. Priča počinje na dan venčanja – udaje se unuka jednog uglednog samuraja, i cela porodica je uzbuđena zbog svadbe. Međutim, onog trenutka kada je kročila izvan kuće, buduća nevesta pada mrtva, a porodica shvata da je celo domaćinstvo pod kletvom gnevnog duha koji je rešio da im zatre svaki trag. Srećom pa se tu se zatekao i izvesni putujući travar – tajanstveni mladić s vilenjačkim ušima koji očigledno ima bogato iskustvo u isterivanju duhova, i koji će se rado prihvatiti toga da utvrdi zašto je duh uzeo porodicu na zub.
Zahvaljujući izuzetno originalnom dizajnu inspirisanom ukjo-e grafikama, kvalitetnoj priči i šarmantnom liku putujućeg travara, „Bakeneko“ se pokazao kao neobično zapažen poduhvat, koji je celoj seriji doneo zavidnu gledanost. Ovo je navelo producente da godinu dana kasnije animiraju i svojevrsni nastavak – serijal „Mononoke“, koji prati putujućeg travara i njegove avanture s isterivanjem duhova po Japanu, od Edo perioda pa do 1930-tih, gde se suočava s najrazličitijim neupokojenim dušama, karakondžulama, alama i baucima iz japanske mitologije.
U tri ture, predstavićemo publici sve do sad animirane avanture kroz koje prolazi Kusuriuri.

17.02. u 19 časova – „Ayakashi: Samurai Horror Tales – Bakeneko Arc“, Toei 2006, epizode 09-11
         „Mononoke“, Toei 2007, epizode 01-02 
24.02. u 19 časova – „Mononoke“, Toei 2007, epizode 03-07 
03.03. u 19 časova – „Mononoke“, Toei 2007, epizode 08-12

ŠTA: Projekcija:Ayakashi i Mononoke 
GDE: Dom omladine Beograda, Makedonska 22/IV, Tribinska sala
KAD: 17.02.2015. - 19:00h
KOLIKO: Besplatno za članove sa plaćenom članarinom (ili dnevna članarina 100din.)

недеља, 08. фебруар 2015.

Nastavak rada kluba u Domu omladine BeogradaNakon četvrte seldibe vratili smo se na početnu poziciju, tj. u Dom omladine Beograda. Prva nedelja posle ChibiCon-a je protekla u uređivanju stvari, ređanju mangi i u pripremama za nastavak redovnog rada. Sad nam sledi novi proces navikavanja, a u hodu ćemo sređivati sve što primetimo da može da se unapredi.
Od ponedeljka (09.02.2015.) nastavljamo dalje sa radom u DoB-u, na raspolaganju će vam svakodnevno biti dostupna manga biblioteka ( sakurabanabiblioteka.librarika.com ) u periodu od 17 do 21h, a tu će biti i radionice, okupi, društven igre itd.
Nedeljni plan rada:

Ponedeljak:
-Video igre
-Survival Japanese - kurs japanskog jezika (17-18h - tribinska sala)

Utorak:
-Projekcije (19h - tribinska sala)

Sreda:
-Origami
-Frp

Četvrtak:
-Manga radionica Mugen (13-16h - tribinska sala)
-Frp

Petak:
-Board games

Subota:
-Manga radionica Mugen (10-13h i 13-16h - tribinska sala)
-Video igre

Nedelja:
-Manga radionica Mugen (10-13h i 13-16h - tribinska sala)

Dodatne informacije o drugim događajima i sl. biće naknadno kačene na sajt. 
Iskreno se nadamo da će sledeća selidba biti poslednja, tj. da ćemo se sledeći put seliti u naše prostorije, ali dalek je put pred nama, treba još mnogo da se skupi fondova za to. 

Sakurabana Beograd

четвртак, 05. фебруар 2015.

Upis novih polaznika manga radionice


UPIS NOVIH POLAZNIKA MANGA RADIONICE: Dom omladine Beograd, tribinska sala na I spratu, i novi časovi će početi sa upisom novih članova.
UPIS novih članova se vrši u subotu 7.2.2015 u 13 časova, po upisu, počinje se odmah sa časom. 
TERMINI: 
Subotom od 10-13 časova za početnike, 13-16 za stariju grupu polaznika
Nedeljom od 10-13 časova za početnike, 13-16 za stariju grupu polaznika
Četvrtkom od 13-16 časova (ovo je bonus termin,koji nije obaveznog karaktera)
*Dolazak mlađih polaznika u grupu za starije polaznike nije dozvoljeno.
VIDIMO SE NA UPISU!
Pogledajte atmosferu na našim radionicama u ovom videu:
https://www.youtube.com/watch?v=yOfZw7joMOU


NAPOMENA: Čas počinje odmah po upisu učenika na kurs, od opreme, početnicima treba samo olovka, prazna A4  sveska, i 350 din za vežbanku 

Očekuju vas:

-nova serija lekcija po uzoru na lekcije japanskih akademija za animaciju
-svetleći stolovi za detaljnu obradu crteža
-štampane reference, internet, pomagala za rad i grafikoni
-3 nivoa napredovanja
-praktičan rad i objavljivanje finalnih radova, učestvovanje na takmičenjima
-specijalizovani udžbenici iz Japana, dar ambasade Japana našoj radionici
-specijalna mini biblioteka manga publikacija i radova poznatih autora
-stručna oprema za rad
-3 termina nedeljno 
-projektovanje lekcija, referenci i zadataka putem projektora
-uvezeni screentone papiri za izradu profesionalnih manga stranica (namenjeno za najviši nivo napretka, posle čega se stranice objavljuju kao deo velikog završnog manga projekta radionice)
- grafičke table i računari sa internetom
-skener/fotokopir za ispralvjanje svih strip tabli u pripremi
KAKO DOĆI DO NAS:
Dom Omladine beograd
Ulaz iz Makedonske, Tribinska sala na I spratu.

Mesečna cena radionice: 3000 din
Preporučena starosna grupa polaznika: od 12 godina

Cena radionice obuhvata, pored radionice i biblioteke namenjene samo polaznicima radionice, puno članstvo u društvu „Sakurabana“, mogućnost iznajmljivanja manga naslova i knjiga iz naše biblioteke (preko 500 naslova),kao i popuste na naše mesečne žurke i dešavanja.

Poseban popust imaju osobe koje radionicu pohađaju sa rodjenom braćom ili sestrama (članarina se u tom slučaju bratu/sestri smanjuje na 2500 dinara).


Termini radionice su:

Subotom od 10-13 časova za početnike, 13-16 za stariju grupu polaznika
Nedeljom od 10-13 časova za početnike, 13-16 za stariju grupu polaznika
Četvrtkom od 13-16 časova (ovo je bonus termin,koji nije obaveznog karaktera)
Polaznici mogu dolaziti u DOB da iznajmljuju mange iz biblioteke, igraju Soni Playstation, ili se druže, crtaju ili igraju društvene igre koje udruženje nudi besplatno svim članovima koji su platili članarinu za tekući mesec.

Naša Facebook grupa (za sve zainteresovane):