петак, 19. септембар 2014.

Projekcija Space Dandy (1 do 6)
Uprkos svim nevoljama koje su nas snašle mi veselo nastavljamo sa ciklusom komedija i to sa projekcijom prvih 6 epizoda serijala "Space Dandy"
Kad je čuveni režiser Šinićiro Vatanabe najavio da se posle rada na animeu "Kids on the slope" vraća u svemir sa svojim novim projektom, svi su se ponadali da će uslediti omaž "Cowboy Bebop" - u, animeu koji ga je i stvorio i obeležio jedno doba.
Međutim, Vatanabe je dokazao da nema nameru da se ponavlja, kao i da je veliki trol. Ono što smo dobili je "Space Dandy", retro avanturistička nadrealna komedija koja najviše potseća na mešavinu trashy SF filmova iz 1970-tih, Hana-Barbarinih "Džetsonovih" i Bruksovih "Space Balls".
Autorski tim je odmah na početku odlučio da se mane koherentne priče i skoncentriše na što luđe zaplete i na momente zapanjujuću animaciju. Koliko je svaka epizoda priča za sebe vam dovoljno govori to što na kraju jedne epizode svi likovi izginu, u pak drugoj postanu zombiji, a već u sledećoj epizodi sve ide po starom, kao da ničega nije bilo.
Zaplet (kakav postoji) se vrti oko Spejs Dendija (koji je dendi u svemiru, ako niste shvatili), lovca na vanzemaljce i ljubitelja restorana sa obdarenim kelnericama koji se potuca po kosmosu tražeći nove vanzemaljske vrste u društvu idiotskog mačkolikog Betelgežanina Mjaua i Kju-tija, poprilično inteligentnog i kompetentog robota koj je nazalost zaglavio ni kriv ni dužan sa budalama. Ovu ekipu iz misterioznih razloga bezuspešno juri zli dr. Gel koji je zapravo gorila. Sa perikom. I šeširom sa peruškom. Jel vam dosta?
Dođite ako volite otkačeni humor, nadrealne priče i dobru animaciju. A i ako volite Vatanabea - ako ništa drugo, da se krstite i rukama i nogama šta mu bi.

P.S.
Ukoliko želite da donirate novac za projekat Kulturni centar Sakurabana, a nemate karticu, to ćete moći da uradite na projekciji.

ŠTA: Projekcija Space Dandy
KAD: Utorak (23.09.2014.) od 18:30h
GDE: Klub Sakurabana, Terazije 12
KOLIKO: jedna konzumacija (piće, čips, kokice,...)

четвртак, 18. септембар 2014.

Kulturni centar Sakurabana Indiegogo projekat #CCSakurabana


Nakon Skupštine udruženja Sakurabana, koja je održana u nedelju 14.09.2014. godine, imajući u vidu trenutnu situaciju, odlučeno je da se pokrene veoma ambiciozan projekat otvaranja Kulturnog centra Sakurabana. Kako bi se ovaj plan sproveo u delo otvorena je Indiegogo stranica. Detaljne informacije možete naći ovde: http://igg.me/at/ccsakurabana/x/8579423

Kako bismo otvorili Kulturni centar Sakurabana trebaće nam pomoć svih Vas. Ako ne možete da pomognete novčano, pomozite tako što ćete podeliti informaciju o ovome gde god možete. Ukoliko imate neke ideje kako možete da pomognete, slobodno nas kontaktirajte: sakurabanabeograd@gmail.com

Nadamo se da ćemo uspeti da otvorimo KC Sakurabana i da ćemo moći da zagarantujemo opstanak konvencije Japanizam i nastavak daljeg rada udruženja.


субота, 06. септембар 2014.

Projekcija "Svete batice"Nakon tri nedelje ludila uz "Kill la Kill", pravimo mali predah u projekcijama uz jednu laganu i opuštenu komediju, koja je već naišla na odličan odziv kod publike, te se nadamo da ćete je rdo pogledati ponovo (a ako vam je ovo prvo iskustvo s ovim naslovom, ni ne slutite šta vas čeka)...

Elem, da se podsetimo o čemu se radi.

Buda i Isus – da, onaj Sidarta Buda koji je dostigao nirvanu i onaj Isus iz Nazareta koji je umro na krstu – žive zajedno u savremenom Tokiju u jednom malom stanu. Buda jadikuje jer je na skulpturama često ovekovečen u životnoj fazi kada je previše posezao za slatkišima, dok Isusa nervira to što mu svi stalno govore da je isti Džoni Dep. Film beleži pokušaje ovih posebnih cimera – svetih batica – da se priviknu na užurbanost Tokija i uživaju u malim stvarima.

Nepotrebno je napomenuti da su „Svete batice“ najprovokativnija anime komedija prikazana u bioskopima u proteklih par godina ('ajmo da ponovimo o čemu se radi: Buda i Isus žive zajedno u Tokiju. BUDA I ISUS ŽIVE ZAJEDNO U TOKIJU.) Iako je čak bilo pokušaja zabrane kako mange kad je počela da izlazi, tako i filma kad je stigao u bioskope (a u pozivima na linč bile su jednako glasne i budističke i hrišćanske grupe), oni koji su se upustili u ovo delo jednoglasno se slažu da „Svete batice“ donose fenomenalan humor, a da pri tom ne vređaju ničija verska osećanja. Uostalom, nema prave umetnosti bez malo provokacije.

Idućeg utorka verovatno sledi vrhunac kada su novije anime komedije u pitanju, ali nećemo još da vam otkrijemo o kom se naslovu radi. Dotle, uživajte u društvu osnivača najvećih svetskih monoteističkih religija.

ŠTA: "Svete batice"
GDE: Klub Sakurabana, Terazije 12
KAD: Utorak 9. septembar u 19:30 sati
KOLIKO: Jedna konzumacija

петак, 05. септембар 2014.

Skupština udruženja Sakurabana


Poštovani članovi i poklonici udruženja Sakurabana,
Pozivamo vas na skupštinu udruženja Sakurabana koja će se održati u nedelju 14.09.2014. u prostorijama kluba (Terazije 12, drugi sprat) sa početkom u 17 časova.

Tačke dnevnog reda na skupštini biće sledeće:
  • Rezime dosadašnjeg rada
  • Predočavanje problema sa kojima se trenutno udruženje susreće
  • Trenutna situacija u udruženju
  • Predlog rešenja
  • Poziv na saradnju i zajednički rad na rešenju
Skupština udruženja Sakurabana je otvorena za sve, ali se posetioci mole za poštovanje reda i pravila ponašanja.

Predsednik udruženja Sakurabana
Bojan Vukadinović

субота, 30. август 2014.

Projekcija Kill la Kill (epizode 18 do 24)


Stigli i smo i do poslednjih epizoda Kill la KIll. Sad se priča zaista zahuktala i do samog kraja ne ostavlja ni sekunde za predah pa se nadamo da ste spremni za preokrete, dramu, komediju i non- stop akciju.  U momentu kad smo prekinuli projekciju, sudbina likova nije izgledala baš ružičasta tako da nam ostaje da vidimo kako će se naša mala, ali odabrana ekipa suprostaviti zlim vešozemaljcima i da li će im smrsiti konce (i da li će neko konačno utući Ragjo kako je bog zapovedio).
Dođite i ovog utorka u klub, jer ne želite da propustite spektakularno finale ove serije. (A projekciju smo i savršeno utempirali jer nova OVA izlazi u sredu, trećeg septembra).

ŠTA: Projekcija Kill la Kill (epizode 18 do 24)
KAD: Utorak (02.09.2014.) od 18:30h
GDE: Klub Sakurabana, Terazije 12
KOLIKO: jedna konzumacija (piće, čips, kokice...)


четвртак, 28. август 2014.

Gamescom - predavanjeStefan Mitov Radojičić, član Upravnog odbora Sakurabane, nedavno je boravio u Nemačkoj veoma posebnim povodom. Pošto smo sigurni da ste zainteresovani za temu o kojoj je reč, prepustićemo Stefanu da lično najavi događaj:

„Gamescom je najveća gejming konvencija u Evropi, a možda čak i svetu, koja se već šest godina odigrava u Nemačkoj, u gradu Kelnu. Ako svratite u Sakurabanu u nedelju 31. avgusta, u 18 časova, moći ćete da čujete izveštaj sa moje pete avanture i posete Gamescomu. A oni koji prežive moje dugo neprekidno pričanje i pogledaju slike kako same konvencije tako i zanimljivih kosplejera sa nje i ostalih interesantnih stvari koje sam video, imaće priliku da pokupe deo Loot-a koji sam doneo iz Kelna.“

Dakle, gejmeri i ostali zainteresovani za priče o velikim evropskim konvencijama ili za otimanje oko plena sa istih, očekujemo vas u klubu Sakurabana, u nedelju u 18. časova!


Manga radionica UPIS 2014/2015

Upis novih polaznika manga radionice za godinu 2014/2015, održaće se u subotu, 6. septembra 2014, u 14,00 časova, u prostorijama kluba "Sakurabana". Savetujemo da dođete pola sata ranije na upisivanje, čas počinje odmah po upisivanju.

Period za upis traje svake Subote u 14 časova, zaključno sa prvom subotom Septembra. Sledeći upis će se održati početkom 2015. godine.

 Ovo je poslednji termin za upis novih polaznika, stoga pažljivo pročitajte informacije u linkovima u opisu video klipa. 

Sve informacije o manga radionici: http://www.sakurabana.info/p/manga-radionica.html

Kako doći do nas : недеља, 24. август 2014.

Projekcija: Kill la Kill (epizode 9-16)Nakon što je publika hrabro pregurala prvih 8 epizoda Kill la Kill, nastavljamo upravo tamo gde smo stali prošle nedelje - sa napetom bitkom između Rjuko i Elitne četvorke.
Da li će ih Rjuko pregaziti i potom dobiti odgovore koje traži od Sacuki? Da li će se Aikuro skinuti do gola? Da li ćemo saznati koji je Sacukin master plan? Da li će ijedna buduća epizoda izazvati veću lavinu BDSM doujinshija od osme?
Odgovore na ova goruća pitanja možete dobiti na projekciji sledećih osam epizoda KlK u klubu ovog utorka. Vežite se, prava zabava tek počinje. Iliti, tek treba da upoznate Harime Nui. Lele.

ŠTA: Projekcija Kill la Kill (epizode 9 do 16)
KAD: Utorak (26.08.2014.) od 18:30h
GDE: Klub Sakurabana, Terazije 12
KOLIKO: jedna konzumacija (piće, čips, kokice...)

субота, 23. август 2014.

VVI: "Naruto Shippuden: Ultimate Ninja STORM 3"

Datum održavanja turnira: 29/08/2014 (petak)
Prijave traju od 17:00h do 17:55h
Početak turnira je u 18:10h

Od prijavljenih se traži da tokom turnira ne odlutaju negde da ne bi došlo do nepotrebnih diskvalifikacija.
Igra se na PS3 konzoli.Pravila:

Igra se dupla eliminacija.
Igra se na 1 dobijenu partiju.Dozvoljeno je donositi sopstvene gamepadove ili arcade stickove, dokle god su kompatibilni sa Playstation 3 konzolom.
Dozvoljeno je menjati kontrole pre meča. Kada su oba igrača zadovoljna kontrolama i uvereni da je sve u najboljem redu, tek onda će meč zvanično krenuti.
NAPOMENA: Odmah najaviti da prvo sledi button check.

Ako igrač pritisne pauzu ili [PS] menu dugme u toku runde, organizator može da zatraži od tog igrača da dropuje rundu, ako smatra da je time protivnik oštećen. Mole se svi igrači koji koriste bežične gamepadove sa PS menu dugmetom (bilo da je dual shock 3 ili nešto drugo), da strogo vode računa da njihovi gamepadovi ne remete konzole na kojima trenutno ne igraju.Sta je dupla eliminacija?
http://www.gamecolony.com/double.html

Učešće:
Kupovina pica u klubu.

Nagrade:
SimbolicneŠTA: VVI: "Naruto Shippuden: Ultimate Ninja STORM 3" casual turnir
KADA: 29/08/2014(petak); 18:00h
GDE: Klub Sakurabana, Terazije 12; II sprat

FB event